Klintone demokrātu debatēs nopeļ Sandersa nereālistiskos «solījumus»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Demokrātu partijas Baltā nama pretendentu debatēs ceturtdien bijusī valsts sekretāre un pirmā lēdija Hilarija Klintone pauda pārliecību, ka viņas konkurenta pašpasludinātā demokrātiskā sociālista Vērmontas senatora Bērnija Sandersa «solījumi» ir nereālistiski.

Debatēs Milvoki, Viskonsinā, demokrātu nominācijas pretendentu starpā lielākās viedokļu sadursmes izraisījās par Sandersa teoriju, ka viņa tā dēvētais viena maksātāja veselības aprūpes plāns, kurā veselības aprūpes izdevumus sedz valsts, ietaupīšot nodokļu maksātāju naudu.

«Balstoties visās man pieejamās analīzēs, ko veikuši šim mērķim simpatizējoši cilvēki, cipari neiet kopā un daudzi cilvēki būs sliktāk nodrošināti, nekā viņi ir šobrīd,» sacīja Klintone.

Viņa arī brīdināja, ka Sandersa plāns federālo valdību palielinās par 40%.

«Mums ir īpašs pienākums skaidri paust to, par ko mēs iestājamies, tāpēc uzskatu, ka mums nevajadzētu solīt to, ko mēs nevaram izpildīt,» uzsvēra politiķe.

Sanderss grib demontēt prezidenta Baraka Obamas ieviesto veselības aprūpes programmu, lai varētu īstenot pats savu, brīdināja Klintone.

Vērmontas senators taisnojās: «Es visu savu dzīvi esmu cīnījies, lai panāktu, ka veselības aprūpe ir visu cilvēku tiesības.»

«Mēs negrasāmies neko demontēt,» viņš uzstāja, skaidrojot, ka vidusslāņa ģimenēm nodokļos būšot jāmaksā tikai par 500 dolāriem vairāk, bet uz veselības aprūpes izmaksu samazināšanās rēķina viņi iegūs desmit reižu lielāku summu.

Nule kā notikušajās priekšvēlēšanās Ņūhempšīrā Sanderss ieguva par 22 procentpunktiem vairāk balsu nekā Klintone, savukārt demokrātu vēlētāju sapulču balsojumos Aiovā uzvarēja Klintone ar 0,3 procentpunktu pārsvaru.

Klintone būs labākās pozīcijās Nevadā un Dienvidkarolīnā, kur viņa centīsies gūt labumu no latīņamerikāņu un melnādaino vēlētāju atbalsta. 2008.gadā šīs divas elektorāta grupas lielā mērā veicināja Obamas nonākšanu Baltajā namā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu