Ukraiņu aktīvisti Aizkarpatos sāk Krievijas kravu pārvadātāju bloķēšanas akciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas rietumos Aizkarpatu apgabalā ukraiņu patriotisko organizāciju aktīvisti ceturtdien sāka Krievijas kravu pārvadātāju bloķēšanas akciju, ziņoja vietējais portāls Mukachevo.net.

Akcija sākās vēlā pēcpusdienā Volovecas rajona Ņižņijevorotu ciemā. Tās iniciatori ir vietējās patriotiskās organizācijas – «Ukrainas brāļi» («Pobratimi Ukraini»), «Karpatu seča» («Karpatsjka sič»), «Aidar», Užgorodas «Kaujas darbību pretterorisma operācijā dalībnieku savienība».

Aktīvisti arī paziņoja par «blokposteņu izveidošanu iebraukšanas vietās Aizkarpatu apgabalā, lai pretdarbotos un neielaistu Ukrainā Krievijas okupantu tirdzniecības transportu».

Partijas «Brīvība» vadītājs Oļegs Tjagņiboks ceturtdienas vakarā savā «Facebook» lapā apstiprināja, ka Krievijas kravu pārvadātāju bloķēšanas akcijā piedalās šīs partijas aktīvisti no Aizkarpatiem, Volīnijas un Bukovinas.

Tjagņiboks savā paziņojumā piebilda, ka šai akcijai jāizplatās uz «visiem Rietumukrainas pierobežas apgabaliem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu