Medvedevs: Agrākā kompleksā dialoga starp Putinu un Merkeli vairs nav

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Dialogs starp Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Vācijas kancleri Angelu Merkeli ir reducējies līdz šaura jautājumu spektra apspriešanai, un agrākā kompleksā dialoga vairs nav, konstatējis Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

«Politiskajā līmenī prezidents [Putins] ved pastāvīgas sarunas ar federālo kancleri [Merkeli], bet tās skar samērā šauru jautājumu spektru. Tiek apspriesta tikai situācija Ukrainā. Jā, tā, protams, ir nopietna, liela Eiropas problēma. Bet tas arī ir viss,» sacīja Medvedevs intervijā Vācijas laikrakstam «Handelsblatt» pirms došanās uz drošības konferenci Minhenē.

Viņš piebilda, ka «dažos gadījumos vēl ir sarunas par Sīrijas problēmām». «Tomēr tāda kompleksa dialoga, kāds bija, vairs vienkārši nav. Es tajā visā piedalījos, tāpēc varu par to liecināt,» teica Medvedevs.

Krievijas premjers atzīmēja, ka «kontakti ar Vāciju mums vēl arvien ir ļoti spēcīgi, bet vairs nav tas: ekonomikas jomā tie ir «novājējuši» par 40%.» «Kam no tā ir labāk? Liels jautājums,» sacīja Medvedevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu