Šidlo aicina Vāciju necensties lemt poļu vietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas premjerministre Beāta Šidlo paziņojusi, ka Varšavas un Berlīnes attiecības esot «lieliskas», taču vienlaikus brīdinājusi, ka Vācijai nevajadzētu censties pieņemt svarīgus lēmumus pašu poļu vietā, vēsta Polijas Radio.

Intervijā, kas piektdien gaidāmās Šodlo vizītes priekšvakarā publicēta vācu laikrakstā «Bild», Polijas premjerministre izteikusies: «Nav šaubu, ka mūsu attiecības ir lieliskas.»

«Vācija mums ir svarīgs un tuvs partneris Eiropā. Tomēr mēs būtu pateicīgi, ja daži lēmumi netiktu pieņemti mūsu vietā,» piebildusi Šidlo.

Viņa, piemēram, norādījusi uz projektu «Nord Stream 2», kas paredz paplašināt gāzesvadu starp Krieviju un Vāciju, kas izbūvēts pa Baltijas jūras gultni, apejot Poliju. Šis gāzesvads «vienkārši apiet Poliju, bet ES (Eiropas Savienība) poļu intereses neņem vērā», uzsvērusi Šidlo. «Mēs vēlētos, lai mūsu vācu partneri būtu mūsu pusē.»

Atbildot uz «Bild» jautājumu, vai viņu satrauc Vācijas kancleres Angelas Merkeles īstenotās «atvērto durvju» imigrācijas politikas sekas, Šidlo sacīja: «Vācijas vājināšanās padara Eiropu nestabilu. Taču mums jāatzīst, ka tiek pieļautas kļūdas.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu