Asads sola atgūt kontroli pār visu Sīriju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads piektdien solījis atgūt kontroli pār visu valsti, bet brīdinājis, ka tas var prasīt ilgu laiku.

Ekskluzīvā intervijā aģentūrai AFP Sīrijas prezidents sacīja, ka viņa režīma bruņotie spēki atkaros visu valsts teritoriju, bet reģionālo valstu iesaistīšanās nozīmē, kas tas prasīs ilgu laiku un tiks paveikts par augstu cenu.

Asads pauda bažas, ka Saūda Arābija un Turcija varētu iebrukt Sīrijā, un uzsvēra, ka viņa bruņotie spēki noteikti stāsies tām pretī.

Sīrijas prezidents arī noraidīja ANO pārmetumus, ka viņa režīms vainojams kara noziegumos, un sacīja, ka šie apgalvojumi ir politizēti un tiem trūkst pierādījumu.

Viņš sacīja, ka atbalsta sarunas Sīrijas konflikta risinājuma meklēšanai, bet uzstāja, ka nebeigs cīnīties pret terorismu.

Asads un režīma amatpersonas par teroristiem parasti dēvē opozīcijas kaujiniekus.

Intervijā AFP Asads pārmeta Francijai ekstrēmistu atbalstīšanu, apgalvojot, ka Parīze īsteno «destruktīvu politiku», kas patiesībā atbalsta terorismu.

Sīrijas prezidents arī paziņoja, ka Eiropa ir tā, kas izraisījusi milzīgo sīriešu bēgļu vilni, un aicināja to palīdzēt sīriešiem atgriezties mājās, bet pirms tam pārstāt nodrošināt aizsegu teroristiem.

Asads arī atklāja, ka viņa režīma spēku mērķis Alepo provincē ir nobloķēt piekļuvi Turcijas robežai, jo Turcija atbalstot teroristus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu