NATO un Krievijai neizdodas vienoties par oficiālu sarunu sarīkošanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO un Krievijas pārstāvjiem piektdien nav izdevies vienoties par oficiālu sarunu sarīkošanu NATO-Krievijas padomes ietvaros. Kopš 2014.gada, kad Ukrainas krīzes dēļ NATO un Krievijas attiecības tika iesaldētas, padome ir neaktīva.

Cerībā atjaunot oficiālās sarunas padomes ietvaros, NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs piektdien Minhenes Drošības konferences laikā runāja ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Nespēja vienoties par tikšanos apliecina, ka abu pušu starpā pastāv problēmas, norādīja Stoltenbergs, kurš pirms divām dienām paziņoja, ka alianse palielinās militāro klātbūtni Melnajā jūrā, kas apskalo Krievijas okupēto Krimas pussalu.

Tikmēr Ukrainas, Krievijas, Vācijas un Francijas ārlietu ministri sestdien plāno atsevišķu tikšanos Minhenes konferences laikā cerībā dot jaunu stimulu Minskas vienošanās īstenošanai Austrumukrainā.

Ukrainas austrumos ik dienu tiek ziņots par pamiera pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu