Eiropas sašķeltība bēgļu jautājumā baro «Islāma valsts» un Krievijas propagandas mašīnas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas sašķeltība bēgļu krīzes jautājumā baro teroristu grupējuma «Islāma valsts» propagandas mašīnu, piektdien brīdinājusi Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena: «Sašķeltība sevišķi nāk par labu tiem, kas vēlas sagraut Eiropas vienotību - gan iekšpusē, gan ārpusē.» Jāpiezīmē, ka ministre nenosauca Eiropas galveno draudu - Putina Krieviju vārdā, kaut arī Kremļa agresija Ukrainā un Sīrijā to pierādījusi vairākkārt.

«Eiropas vēsturisko misiju pēdējos 70 gados būt par simbolu brīvībai un vērtībām draud apslāpēt ksenofobija un nacionālisms,» paziņoja ministre. Milzīgais patvēruma meklētāju pieplūdums nostādījis Eiropu krīzes režīmā, nākot par labu labējā spārna populistiem un apdraudot atvērto robežu vienošanos, norādīja fon der Leiena.

«Tie ir graudi «Islāma valsts» propagandas dzirnavām.

Eiropas sašķeltība sevišķi nāk par labu tiem, kas vēlas sagraut Eiropas vienotību - gan iekšpusē, gan ārpusē,

sacīja ministre.

Savā atklāšanas runā Minhenes Drošības konferencē fon der Leiena aicināja apņēmīgi cīnīties pret «Islāma valsti», bet arī humānāk attiekties pret tiem, kas bēg no kara.

«Kā gan kontinents ar 500 miljoniem iedzīvotāju var redzēt savus pamatus tikt satricinātiem un kapitulēt 1,5 miljonu vai divu miljonu bēgļu priekšā?»

jautāja Vācijas ministre.

Viņa norādīja, ka «Islāma valsts» ir zaudējusi teritorijas un savu «mītu par neuzvaramību», bet prognozēja, ka priekšā vēl gaidāma ilga cīņa.

«Pasaules lielvarām jāapvieno spēki. Konkurence starp lielajiem un reģionālajiem spēkiem ir pazudinošs spēks,» viņa piebilda.

Jau vēstīts, ka Starptautiskā Sīrijas atbalsta grupa, kurā ir 17 valstis, piektdien sarunās Minhenē vienojās par ambiciozu plānu karadarbības pārtraukšanai Sīrijā nedēļas laikā.

Fon der Leiena uzsvēra, ka šim plānam jāīstenojas arī Alepo ielās, un norādīja, ka visu kopīgais ienaidnieks ir «Islāma valsts» un arī Krievijai ir iemesli baidīties no terorisma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu