Pāvests Francisks un patriarhs Kirils aicina atjaunot kristiešu vienotību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks un Krievijas Pareizticīgo baznīcas patriarhs Kirils piektdien vēsturiskās tikšanās laikā Kubā aicināja atjaunot kristiešu vienotību un mudināja rīkoties, lai palīdzētu vardarbības apdraudētajiem kristiešiem Tuvajos Austrumos.

«Teju tūkstoš gadu katoļiem un pareizticīgajiem .bijusi liegta vienota lūgšana,» teikts abu baznīcu galvu parakstītajā deklarācijā. «Mūs sāpina vienotības zudums, kas ir cilvēka vājuma un grēka rezultāts.»

«Apzinoties daudzu šķēršļu esamību, mēs ceram, ka mūsu tikšanās var veicināt vienotības atkalatjaunošanos,» teiks deklarācijā.

Pāvesta un patriarha tikšanos veicināja vardarbība Tuvajos Austrumos, kur no ekstrēmistu vardarbības cieš kristiešu kopienas.

«Mēs aicinām starptautisko sabiedrību steidzami rīkoties, lai novērstu tālāku kristiešu padzīšanu no Tuvajiem Austrumiem,» teikts paziņojumā. «Daudzās valstīs Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā mūsu veselas mūsu brāļu un māsu ģimenes, ciemi un pilsētas tiek pilnībā iznīcinātas.»

Tā bija vēsturē pirmā abu lielo kristīgo baznīcu vadītāju tikšanās. Vatikāna un Maskavas Patriarhāta kopīgajā paziņojumā teikts, ka tā «iezīmēs svarīgu posmu attiecībās starp abām baznīcām».

Pāvests apmeklē Kubu pa ceļam uz Meksiku.

Vēsturiskā tikšanās tika gaidīta jau kopš 2014.gada, kad Francisks pauda gatavību tikties ar Kirilu jebkurā vietā, kur vien viņš vēlas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu