ASV: Asads maldās, cerot uz militāru uzvaru Sīrijas karā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads maldās, ja viņš domā, ka karam Sīrijā ir militārs risinājums, piektdien paziņoja ASV Valsts departaments.

Asads piektdien ekskluzīvā intervijā aģentūrai AFP sacīja, ka viņa režīma bruņotie spēki atkaros visu valsts teritoriju, bet reģionālo valstu iesaistīšanās nozīmē, kas tas prasīs ilgu laiku un tiks paveikts par augstu cenu.

«Viņš maldās, domājot, ka konfliktam Sīrijā ir militārs risinājums,» žurnālistiem paziņoja Valsts departamenta pārstāvis Marks Toners. «Viss, ko mēs redzēsim, ja Sīrijas režīms turpinās cīnīties, ir vairāk asinsizliešanas, vairāk ciešanu un, godīgi sakot, visus pušu pozīciju nocietināšanos.»

Intervijā Asads pavēstīja, ka atbalsta sarunas Sīrijas konflikta risinājuma meklēšanai, bet uzstāja, ka nebeigs cīnīties pret terorismu.

Asads un režīma amatpersonas par teroristiem parasti dēvē opozīcijas kaujiniekus.

Sīrijas prezidents arī paziņoja, ka Eiropa ir tā, kas izraisījusi milzīgo sīriešu bēgļu vilni, un aicināja to palīdzēt sīriešiem atgriezties mājās, bet pirms tam pārstāt nodrošināt aizsegu teroristiem.

Asads arī atklāja, ka viņa režīma spēku mērķis Alepo provincē ir nobloķēt piekļuvi Turcijas robežai, jo Turcija atbalstot teroristus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu