Pentagons: Ziemeļkorejai nav tehnoloģijas kodoltrieciena nodarīšanai ASV

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja ir apņēmusies uzbrukt ASV ar kodolraķeti, taču to nevar izdarīt bez ārējas palīdzības sakarā ar trūkumiem savās tehnoloģijās, piektdien paziņoja Pentagons.

Kā teikts Pentagona ziņojumā Kongresam, Ziemeļkorejas starpkontinentālā ballistiskā raķete «KN-08», «visticamāk, varētu» trāpīt ASV, ja tā tiks veiksmīgi izstrādāta. Tomēr Ziemeļkoreja nav bijusi spējīga veikt šīs ārkārtīgi sarežģītās raķetes izmēģinājuma lidojumus un šobrīd tā kā ieroču sistēma ir vāja.

Progresa gaita būs arī daļēji atkarīga no tā, cik daudz tehnoloģijas un citas palīdzības tā var gūt no citām valstīm, teikts ziņojumā.

Phenjana izmēģina dažāda veida tehnoloģijas, lai varētu nodarīt triecienu ASV ar kosmosā palaistām starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm, taču tai nav tehnikas, kas no kosmosa atgrieztos atpakaļ uz Zemes, piebilsts ziņojumā.

Novembrī cietis izmēģinājums palaist ballistisko raķeti no zemūdenes.

Kā ziņots, Ziemeļkoreja pagājušajā svētdienā palaida raķeti, apgalvojot, ka tā sekmīgi ievadījusi orbītā mākslīgo Zemes pavadoni, taču ASV un Ziemeļkorejas kaimiņvalstis uzskata, ka Phenjana izmēģinājusi ballistisko raķeti, kas spējīga nest kodolieročus un sasniegt ASV kontinentālo daļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu