Ankara: Turcija un Saūda Arābija varētu sākt sauszemes operāciju pret «Islāma valsti» Sīrijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcija un Saūda Arābija varētu veikt sauszemes operāciju Sīrijā pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts», vienlaikus Rijāda cīņai ar ekstrēmistiem sūta kara lidmašīnas uz bāzi Turcijā, sestdien paziņoja Turcijas ārlietu ministrs Mevluts Čavušolu.

«Ja būs stratēģija [pret «Islāma valsti«], tad Turcija un Saūda Arābija varētu sākt sauszemes operāciju,» laikrakstiem «Yeni Safak» un «Haberturk» paziņoja Čavušolu. «Saūda Arābija arī sūta lidmašīnas uz Turciju, uz Indžirliku. Viņi ieradās, veica bāzē inspekcijas. Šobrīd nav skaidrs, cik daudz lidmašīnas ieradīsies.»

Indžirlikas aviobāze Turcijas dienvidos ir centrs ASV vadītās koalīcijas operācijām pret «Islāma valsti», no kurienes uzlidojumus džihādistu pozīcijām Sīrijā veic ASV, Lielbritānijas un Francijas lidmašīnas.

«Daži saka, ka Turcijas vilcinās piedalīties cīņā pret «Islāma valsti«. Taču tā ir Turcija, kas izsaka viskonkrētākos priekšlikumus,» piebilda Čavušolu.

«Viņi (Saūda Arābija) teica: «Ja vajag, mēs varam arī sūtīt karavīrus.» Saūda Arābija izrāda lielu apņemšanos cīņā pret terorismu Sīrijā,» sacīja ministrs.

Atbildot uz jautājumu, vai Saūda Arābija varētu sūtīt karavīrus uz Turcijas pierobežu, lai ieietu Sīrijā, Čavušolu paziņoja: «Tas būtu kaut kas vēlams, taču nav plāna. Saūda Arābija sūta lidmašīnas un viņi teica: «Ja pienāks vajadzīgais laiks sauszemes operācijai, tad mēs varētu sūtīt karavīrus.«.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu