Kerijs: Krievijai noteiktās sankcijas paliks spēkā līdz Minskas vienošanās izpildei

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijai noteiktās sankcijas paliks spēkā līdz tā nebūs izpildījusi visus Minskas vienošanās nosacījumus, sestdien paziņoja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

«Krievijai ir vienkārša izvēle: pilnībā izpildīt Minskas vienošanos vai arī turpināt saskarties ar ekonomiski postošām sankcijām,» Minhenes Drošības konferencē pavēstīja Kerijs.

«Ceļš uz sankciju atcelšanu ir skaidrs: atvelciet ieročus un karavīrus no Donbasa, nodrošiniet, ka visi ukraiņu ķīlnieki tiek atbrīvoti, atļaujiet pilnīgu humāno pieeju okupētajām teritorijām, atbalstiet brīvas, godīgas un starptautiski novērotas vēlēšanas Donbasā pēc Ukrainas likuma un atjaunojiet Ukrainas kontroli pār starptautiskās robežas tās pusi,» norādīja Kerijs.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienības, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

MUNICH SECURITY CONFERENCE

Minhenes Drošības konferences video translācija 1

Minhenes Drošības konferences video translācija 2

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu