Stoltenbergs aicina Krieviju publicēt internetā manevru plānus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO un Krievijai ir nepieciešams dialogs, lai skaidri parādītu savus nodomus, nostāju un gaidas, sestdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, aicinot Krieviju publicēt internetā militāro mācību plānus.

Pēc viņa teiktā, dialogs ir nepieciešams caurredzamības un prognozējamības palielināšanai, kā arī nevēlamu situāciju rašanās riska samazināšanai.

«Es uzskatu, ka mums jāpaplašina abpusējo inspekciju režīms un jāziņo par mūsu militāro mācību rīkošanas plāniem. Mēs alianses mācību grafiku publicējam mājaslapā internetā un es aicinu Krieviju darīt to pašu,» Minhenes Drošības konferencē paziņoja Stoltenbergs.

Pēc viņa teiktā, alianse negrib pretimstāvēšanu ar Krieviju un cer uz konstruktīvu sadarbību.

Kā ziņots, NATO un Krievijas pārstāvjiem piektdien neizdevās vienoties par oficiālu sarunu sarīkošanu NATO-Krievijas padomes ietvaros.

Kopš 2014.gada, kad Ukrainas krīzes dēļ NATO un Krievijas attiecības tika iesaldētas, padome ir neaktīva.

Cerībā atjaunot oficiālās sarunas padomes ietvaros, Stoltenbergs piektdien Minhenes Drošības konferences laikā runāja ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Nespēja vienoties par tikšanos apliecina, ka abu pušu starpā pastāv problēmas, norādīja Stoltenbergs, kurš pirms divām dienām paziņoja, ka alianse palielinās militāro klātbūtni Melnajā jūrā, kas apskalo Krievijas okupēto Krimas pussalu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu