Kerijs: bēgļu krīze ir teju eksistenciāls drauds Eiropai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bēgļu un imigrantu masveida ieplūdums Eiropā rada «teju eksistenciālu draudu» kontinentam, sestdien paziņoja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs. «Mēs piedzīvojam smagāko humāno krīzi Eiropā kopš Otrā pasaules kara,» Minhenes Drošības konferencē pavēstīja Kerijs. «ASV saprot šī drauda teju eksistenciālo dabu politikai un Eiropas dzīves būtībai.»

Viņš uzslavēja Vācijas kancleri Angelu Merkeli par «lielas drosmes izrādīšanu, palīdzot tik daudziem, kuriem vajag tik daudz», kā arī cildināja Eiropas kopienas, kas uzņemt no vardarbības bēgošos cilvēkus un savā sabiedrībā noraida neiecietību un rasismu.

Atbilstoši ES robežaģentūras «Frontex» datiem pērn ES ieradušos nelegālo imigrantu skaits pārsniedz 1,2 miljonus.

Lielākā nelegālo imigrantu daļa necenšas palikt pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz - Itālijā vai Grieķijā -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, decembrī atzina Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu