EP prezidents: Krievija cenšas no iekšienes sašķelt ES

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija cenšas no iekšienes sašķelt Eiropas Savienību (ES), sestdien paziņoja Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs. «Es pilnīgi piekrītu [Ukrainas prezidenta] Petro Porošenko viedoklim, ka Krievijas vadības nodoms ir no iekšienes sašķelt Eiropas Savienību,» Minhenes Drošības konferencē pavēstīja Šulcs.

«Antieiropeiskie skeptiķi, islamofobiskas, homofobiskas un cita veida veida partijas ir ļoti lielā mērā pārstāvētas Eiropas Parlamentā, es saviem kolēģiem viņus klausāmies katru dienu un ja es salīdzinu Krievijas Putina partiju retoriku ar vēstījumiem, kurus tās izplata pa visu Eiropu, tad tie ir vienādi. Un man tas nav pārsteigums,» sacīja Šulcs.

Kā piemēru viņš minēja «labi zināmo faktu», ka Francijas galēji labējā Nacionālā fronte (FN) saņēmusi naudu no Krievijas.

Šulcs atgādināja, ka pagājušā gadsimta otrajā pusē Eiropa vienojās par vienu principu, «kas var novērst gadsimta pirmās puses kļūdu atkārtošanu».

«Tas ir nāciju solidaritāte un savstarpēja cieņa. Un tas ir tas, ko Putins liek apšaubīt, palielinot Eiropā politisko partiju skaitu, un tas, starp citu, jau ir paaugstinājies līdz valdību līmenim.

Mums ES ir partijas valdībās, amatos, kas apšauba solidaritātes, savstarpējas cieņas un starpnacionālas demokrātijas principus,»

paziņoja Šulcs.

Kā pirms Šulca Minhenes Drošības konferencē paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko, prokrieviskās partijas Eiropā ir «Putina kājnieki», bet Krievijas mērķis ir radīt alternatīvu realitāti - neiecietīgu, ekstrēmu un reliģiskā fanātisma pārpilnu.

Porošenko runu teica pēc Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva uzstāšanās, kurā tas paziņoja par jauna aukstā kara iestāšanos starp NATO un Krieviju.

«Diemžēl es ne pārāk vēlos komentēt premjerministra Medvedeva runu, taču ir skaidrs, ka mums priekšā stāv ļoti nopietnas problēmas. Vislielākās briesmas mums, eiropiešiem, ir alternatīvā Eiropa. Eiropa ar alternatīviem principiem un vērtībām,» sacīja Porošenko.

«Šai alternatīvajai Eiropai ir savs līderis, šis līderis ir Putina kungs. Šai Eiropai ir savi kājnieki. Tās ir prokrieviskās un antieiropeiskās partijas, kuras ir katrā Eiropas valstī,» norādīja Porošenko.

Pēc viņa teiktā, tādas Eiropas iezīmes ir neiecietība, ekstrēmisms, necieņa pret cilvēktiesībām, reliģiskais fanātisms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu