Atēnās turpinās protesti pret pensiju reformām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūkstošiem demonstrantu sestdien sapulcējušies Atēnās, izrādot solidaritāti lauksaimniekiem, kuri protestējot pret pensiju reformām pēdējās nedēļās bloķējuši desmitiem automaģistrāļu un robežpunktu. Centrālajā laukumā pie parlamenta sapulcējās aptuveni 12 000 cilvēku.

Piektdien lauksaimnieku protests Atēnās izvērsās vardarbībā, kad viņi pie Lauksaimniecības ministrijas ēkas sāka apmētāt likumsargus ar tomātiem un citām lietām, izdauzīja logus ministrijas ēkai un aizdedzināja atkritumu tvertnes.

Policija atbildēja ar asaru gāzi un arestēja četrus cilvēkus.

Lauksaimniecības ministrs paziņoja, ka pirmajā ministrijas stāvā nodarīti postījumi un esot palaimējies, ka nav cietis neviens darbinieks.

Viņš aicināja protestētāju līderus savaldīt «ekstrēmos elementus».

Policijai izcēlās sadursmes arī ar lauksaimniekiem no Peloponesas pussalas, kuri ar lauksaimniecības tehniku no rietumu piepilsētas mēģināja izlauzties cauri barjerām, lai nokļūtu pilsētas centrā.

Lauksaimnieki protestē pret valdības ieceri pensiju sistēmas reformu ietvaros palielināt viņu sociālās apdrošināšanas iemaksas, kā arī nav mierā ar valdības plāniem līdz 2017.gadam pakāpeniski dubultot lauksaimniekiem ienākuma nodokļa likmi un atteikties no atbalsta, piemēram, ienākuma nodokļa atlaidēm un degvielas atlaidēm.

Iepriekš šomēnes lauksaimnieki nobloķēja šķērsošanas punktus uz robežām ar Bulgāriju un Turciju, bet pēc Bulgārijas lūguma otrdien atļāva kravas mašīnām vienā no punktiem šķērsot robežu ar Bulgāriju vairākas stundas dienā.

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs trešdien piedāvāja lauksaimniekiem sākt atklātu dialogu par šo jautājumu un sacīja, ka pastāv iespēja uzlabojumiem, lai gan premjera iespējas variēt ir ierobežotas, ņemot vērā, ka reformas paredz vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu