Ukrainas Doņeckas apgabala prokremliskie kaujinieki sāk izdot savas pases

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas Doņeckas apgabala prokremliskie kaujinieki trešdien sākuši izdot iedzīvotājiem savas pases, taču Krievija jau paziņojusi, ka tās neatzīs.

Sarkanie dokumenti, kas vizuāli līdzīgi Krievijas pasēm, tiek izdoti tā dēvētās Doņeckas Tautas republikas vārdā.

Pirmā pase tika izsniegta šī grupējuma līderim Aleksandram Zaharčenko un nākamās - grupai pusaudžu, kam Austrumukrainas konflikta laikā palikuši 18 gadi.

«Es gaidīju šo pasi divus gadus. Es esmu ļoti lepna, ka varēšu izmantot šo pasi, lai dotos uz Krieviju,» aģentūrai AFP norādīja studente Aleksandra Mazurenko.

Krievija ir piesardzīgi paziņojusi, ka respektēs 2014.gada maijā «referendumos» Doņeckā un Luhanskā pausto vēlmi pēc neatkarības no Ukrainas, bet vienlaikus risina sarunas ar Kijevu par lielākas autonomijas iegūšanu šiem reģioniem.

Zaharčenko pauda pārliecību, ka viņi ir ceļā uz savas valsts izveidošanu.

«Dienvidosetija un Krievija mūs atzīst - kādas citas valstis vēl mums vajag? Citas valstis atzīs mūs laika gaitā,» viņš piebilda.

Zaharčenko norādīja, ka Doņeckas pases jāizņem visiem, kas vēlas iesaistīties reģionā plānotajās vietējās vēlēšanās un politikā.

Kijeva vēlas, lai šīs reģionālās vēlēšanas notiek saskaņā ar Ukrainas likumiem un tās novēro Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO), kam kaujinieki atsakās piekrist.

Jautāts, ko viņš iesāks ar savu Ukrainas pasi, Zaharčenko sacīja, ka to sašaus.

Konfliktā Austrumukrainā kopš 2014.gada aprīļa gājuši bojā gandrīz 9200 cilvēki un vairāk nekā 1,5 miljoni cilvēku bijuši spiesti pamest savas mājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu