Beļģijas mediji atsauc ziņu, ka arestēts viens no uzbrucējiem Briseles lidostai

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beļģijas mediji trešdien atsaukuši ziņu, ka policijas reidā Briseles rajonā Anderlehtā arestēts Nadžims Lākrauī, kurš tiek turēts aizdomās par līdzdalību otrdien notikušajā teroraktā Briseles lidostā.

«Anderlehtā arestētais vīrietis nav Nadžims Lākrauī,» rasta avīze «Derniere Heure», savukārt raidorganizācija RTL ziņo, ka «Anderlehtā arestētais galu galā nav Nadžims Lākrauī».

Lākrauī policija identificēja videonovērošanas ierakstā Briseles lidostā, kur viņš redzams kopā ar brāļiem Halidu un Ibrahimu el Bakrauī, kuri uzspridzinājās otrdienas teroraktos lidostā.

Beļģijas iekšlietu ministrs Jans Jambons atklāja ASV telekanālam CNN, ka Lākrauī esot centies uzspridzināties Briseles lidostā, tomēr bumbas eksplozija nav notikusi.

Divi citi terorista sabiedrotie tur, pēc Beļģijas prokuratūras teiktā, uzspridzinājušies. Trešais terorists pēc tam esot aizbēdzis, vēstīja aģentūra «Belga».

Visi trīs aizdomās turētie lidostā ieradušies ar taksometru, Zaventemas mērs paziņoja aģentūrai «Belga». Taksometra vadītājs esot uzrādījis policijai adreses, kur viņš uzņēmis šos trīs vīriešus, vēstīja Beļģijas telekanāls VTM.

Beļģijas policija nedēļas sākumā Lākrauī identificēja kā Parīzes slaktiņa lietas galvenā aizdomās turamā Salaha Abdeslama līdzzinātāju.

24 gadus vecā Lākrauī DNS tika atrasts uz sprāgstvielām, kas tika izmantotas uzbrukumos Parīzei, šonedēļ paziņoja Francijas izmeklētājiem tuvu stāvošs avots.

Tikmēr Beļģijas prokurori pirmdien paziņoja, ka Lākrauī DNS atrasts dzīvoklī Beļģijas Shārbēkas rajonā, kur decembrī tika atrasti spridzekļu izgatavošanas instrumenti un Abdeslama pirksta nospiedums.

Viņa DNS tika atrasts arī dzīvoklī netālu no Beļģijas pilsētas Namīras, kuru izmantoja Parīzes teroristi.

Abdeslams tika arestēts piektdien dramatiskā policijas operācijā Briselē.

Publicēta

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu