Beļģija vēlas likt imigrantiem parakstīt solījumu ievērot vietējās vērtības

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Imigrantiem no Eiropas Savienībā (ES) neietilpstošajām valstīm, kas vēlēsies dzīvot Beļģijā, būs jāparaksta solījums par vietējo vērtību pieņemšanu, vai arī viņu lūgums pēc uzturēšanās atļaujas tiks noraidīts, paziņojušas amatpersonas. Sagaidāms, ka parlaments par priekšlikumu ieviest «iebraucēja paziņojumu» nobalsos tuvākajos mēnešos, paziņoja ierosinājumu izstrādājušā Beļģijas patvēruma un migrācijas sekretāra Teo Frankena preses pārstāvis.

Cilvēkiem, kas vēlēsies uzturēties Beļģijā ilgāk par trim mēnešiem, būs jāparaksta paziņojumus, kurš ietver solījumu novērst un ziņot par jebkādiem mēģinājumiem pastrādāt teroraktus.

Paziņojums nebūs jāparaksta patvēruma lūdzējiem un studentiem, sacīja Frankena preses pārstāvis Lorāns Mutambaji.

«Beļģijā ierodas daudz cilvēku no valstīm ar citām vērtībām,» sacīja Mutambaji. «Ja viņi vēlas veido savu dzīvi šeit Eiropā, ar to nav nekādu problēmu, taču viņiem ir jāparaksta šis paziņojums, ka viņi pieņem mūsu vērtības.»

Pēc viņa teiktā, tiem cilvēkiem, kas neintegrēsies pienācīgā mērā, neļaus palikt valstī.

Organizācija ORBIT, kas strādā ar imigrantiem, nosodīja priekšlikumu, jo tas ir diskriminējošs un uzkurinās aizspriedumus pret imigrantiem.

«Tas imigrācijas birojam ir papildu instruments kā neielaist valstī dažus cilvēkus,» sacīja ORBIT pārstāvis Didjē Vandersliks. «Integrācijas process var sākties, kad ir mājoklis, nevis kad tu paraksti dokumentu, ka tu integrēsies. Tā ir patiesi slikta lieta, kā uzņemt cilvēkus.»

Pēc viņa teiktā, likt parakstīt deklarāciju, ka cilvēks akceptē geju tiesības un sieviešu un vīriešu vienlīdzību, vedina domāt, ka imigranti neciena šādas vērtības, un tas pastiprinās aizspriedumus pret viņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu