Putina pretinieka Hodorkovska finansējumu lūdz arī «Vienotās Krievijas» politiķi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Uz Mihaila Hodorkovska finansējumu priekšvēlēšanu kampaņai pieteicies arī «Vienotās Krievijas» deputāts, vēsta LTV raidījums «De facto». Krievijas parlamenta vēlēšanās šoruden startēs vairāki tā sauktā «Hodorkovska saraksta» politiķi – bijušais «Jukos» vadītājs nolēmis finansēt aptuveni 20 kandidātu priekšvēlēšanu kampaņu.

Hodorkovska palīdzībai topošie kandidāti piesakās paši, un zināms, ka Vladimira

Putina galvenā oponenta finansējumu lūguši arī «Vienotās Krievijas» politiķi.

Publiski par to pagaidām ir paziņojis tikai Ruziļs Mingalimovs. Mingalimovs ir pašvaldības politiķis no Tatarstānas, par «Vienotās Krievijas» biedru kļuva pirms 7 gadiem, un par opozicionāru viņš sevi neuzskata. Ar «Vienotās Krievijas» atbalstu iekļūt parlamentā viņam nav izredžu, tāpēc cer uz Hodorkovska atbalstu.

«Kad atnācu uz «Vienoto Krieviju», vēl biju tāds jauns un naivs, bet tagad ieraudzīju, kādā politiskā situācijā atrodamies, un sapratu, ka ir arī alternatīva,» intervijā «De facto» skaidro Mingalimovs

«De facto» stāsta, ka

bijušā «Jukos» vadītāja naudu savos kontos opozicionāri neredzēs, bet viņiem palīdzēs savākt profesionālu komandu

– apmācīs sabiedrisko attiecību speciālistus, polittehnologus, juristus, nodrošinās stilistu un runas speciālistu konsultācijas.

«Mums nav mērķa okupēt Krievijas valsts domi ar Hodorkovska kandidātiem. Pat ja visi 20 cilvēki tiks ievēlēti, viņi neko nemainīs – bet tas ir tāds izmēģinājuma lidojums, jo priekšā pašvaldību un prezidenta vēlēšanas.

Mūsu mērķis ir izveidot jaunu politiķu paaudzi, kas nāks vietā, kad esošā politiskā elite vienkārši novecos.

Pēc būtības tas ir izglītojošs projekts, mūsu uzdevums ir iemācīt šiem cilvēkiem būt par politiķiem,» raidījumam pauž projekta vadītājs Timurs Valejevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu