Fotostāsts: Ko tik neatrast Krievijā - Sibīrijā durvis vērusi Putinam veltīta kafejnīca

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sibīrijas austrumos, Krasnojarskas pilsētā aizvadītajā mēnesī durvis vērusi neparasta kafejnīca, kas veltīta valsts prezidentam Vladimiram Putinam. Lai gan lielvalsts saimnieks ikdienā saimnieko savās darba telpās Kremlī aptuveni 4000 kilometru attālumā, savdabīgajā kafejnīcā viņa klātbūtne jūtama ik uz soļa, raksta «Reuters».

Viss ēstuves iekārtojums veltīts Putinam un viņa karjerai, sākot no agras bērnības līdz dienestam VDK un nonākšanai Kremlī.

Uz sienām izkārtotas visdažādākās Putina bildes: Putins vēl kā skolnieks, prezidents kopā ar sievu, turot rokās jaundzimušo meitu, Putins ar nopietnu un skarbu skatu VDK dienesta laikā, Putins inspicē zemūdeni un vēl, un vēl...

Ēstuves īpašnieki ir pārliecināti, ka bizness aizies uz urrā. «Kad mēs ar partneriem domājām par jaunas kafejnīcas atvēršanu, mēs gribējām atrast koncepciju, kas piesaistītu klientus un garantētu tās veiksmīgumu. Un tad mums prātā atausa: neticami, bet Krievijā joprojām nav kafejnīcas vai restorāna, kas veltīti Putinam, Krievijas vispopulārākajam politiķim,» idejas pirmsākumus skaidro 26 gadus vecais Dmitrijs Ždanovs, kurš ir kafejnīcas līdzīpašnieks.

Kafejnīcā atrodamas arī pilna izmēra Putina kartona atveidnes, kurās viņš redzams tiekoties ar dažādu citu valstu līderiem. Tādējādi apmeklētājiem ir iespēja ar Kremļa saimnieku nofotografēties.

Tikmēr kafejnīcas tualetē virmo Aukstā kara noskaņa - tualetes paklājiņi ir ASV karoga krāsās, bet tualetes papīru rotā ASV prezidenta Baraka Obamas seja.

Politiska aura jūtama arī citviet kafejnīcā. Piemēram, Ukrainas bijušā premjera Arsēnija Jaceņuka plakāts no vienas vietas klāts ar uzrakstiem ar visai sulīgiem izteicieniem - kafejnīcas apmeklētājiem uz plakāta ar melnu marķieri ļauts uzrakstīt visu, kas uz sirds. Kafejnīcas saimnieki tajā neko sliktu nesaskata: «Es personīgi pret Rietumvalstu politiķiem izturos neitrāli. Tas ir tikai bizness, nekas personīgs,» saka Ždanovs. «Cilvēki uz šo iespēju reaģē tā, kā uzskata par atbilstošu. Un mēs viņiem šo iespēju dodam. Bet kopumā tas nav jāņem pie sirds, tā ir tikai izklaide,» viņš saka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu