Britu mediji: bēgļi uz Eiropu atved superbaktērijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Veselības aizsardzības dienestiem jāpaaugstina iedzīvotāju masveida veselības pārbaužu līmenis saistībā ar vēl nebijušo migrantu pieplūdumu, atsaucoties uz «Daily Mail» publikāciju, raksta «Anglo Baltic News».

Laikraksts atsaucas uz ekspertu viedokļiem, kas izskanējuši Eiropas Klīniskās mikrobioloģijas un infekcijas slimību biedrības starptautiskajā konferencē Amsterdamā.

Kā raksta «Daily Mail», ar bēgļiem no Tuvajiem Austrumiem un Ziemeļāfrikas, Eiropā atkal pieaug dažādu bīstamu infekcijas slimību, kā, piemēram, rezistentā zelta stafilokoka vai pret antibiotikām izturīgās salmonellas, izplatīšanās risks.

Speciālisti saka, ka migrantu vidū ar HIV un tuberkulozi, tāpat kašķi un šigellas baktēriju inficēto skaits var būt daudz lielāks.

Pagājušajā gadā Eiropas Savienības valstīs ieradās rekordaugsts migrantu skaits – 1,25 miljoni, un tas ir divreiz vairāk nekā 2014. gadā. Šis skaitlis, iespējams, ir tikai aisberga virsotne, jo ataino tikai oficiālo statistiku.

Mikrobiologus un epidemiologus visvairāk uztrauc tā saukto superbaktēriju, kas ir izturīgas pret antibiotikām, izplatīšanās Eiropā.

Nesen Bāzeles Universitātes klīnikas pētnieki paziņojuši, ka pacienti no Šveices bēgļu uzņemšanas centra ir rezistentā zelta stafilokoka nēsātāji 10 reizes biežāk nekā iedzīvotāji valstī kopumā.

Anglo Baltic News

Kā liecina no 2006. līdz 2015. gadam Norvēģijā notikušais pētījums, 26% pacientu ar zelta stafilokoku bija inficējušies ārzemēs, turklāt zinātnieki uzskaitīja gan valstī ieradušos migrantus, gan vietējos tūristus.

Vācijā, Tūringas bēgļu uzņemšanas centros, tika veikts cits pētījums, un tajā pacientiem tika atklāti divi pret antibiotikām izturīgas šigellas baktērijas veidi.

Pētījums, kas tika veikts Dānijā un kurā piedalījās 700 cilvēku, parādīja, ka bēgļu vidū ar HIV inficēto ir piecas reizes vairāk nekā to pacientu vidū, kuri bija dzimuši Dānijā.

Eiropas Klīniskās mikrobioloģijas un infekcijas slimību biedrības konferences programmu direktors intervijā laikrakstam Daily Mail saka, ka speciālisti rekomendē veselības aizsardzības dienestiem regulāri īstenot iedzīvotāju medicīniskās apskates programmas, ievērojot nepieciešamās procedūras un piesardzību, lai pēc iespējas efektīvāk aizsargātu no infekcijām gan migrantus, gan Eiropas valstu iedzīvotājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu