Skrējiens, kas vājajiem nebūs pa kaulam, - maratons -40 grādu temperatūrā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Vairāki desmiti drosmīgu skrējēju īsteni arktiskos apstākļos piedalījušies Ziemeļpola maratonā. Gaisa temperatūra skrējiena laikā noslīdēja līdz pat -40 grādiem pēc Celsija.

Ziemeļpola maratons tiek uzskatīts par, iespējams, aukstākajām skriešanas sacensībām pasaulē.

Šogad sacensībās piedalījās 52 dalībnieki no 18 valstīm. Maratons šogad tika atlikts par nedēļu, jo bargo laika apstākļu ietekmē saplaisāja lidaparātu nolaišanās laukums.

Skrējiens jau tradicionāli notiek pāri sasalušajiem Arktiskās jūras ūdeņiem.

Tomēr skrējējus apdraud ne vien aukstums, bet arī dzīvā daba - leduslāči. Lai sportistus pasargātu, trases tuvumā tikuši izvietoti snaiperi.

Šā gada distanci pabeigt izdevās visiem dalībniekiem. Ātrākais vīriešu konkurencē bija Dorns Veningers no ASV, kurš distanci pievarēja piecās stundās un 17 minūtēs. Otrais bija austrālietis Kolins Vraits, bet trešais - krievs Marats Jusupovs.

Dāmu vidū uzvarēja Gulzhamala Defelice, kura pārstāvēja vienlaikus gan Krieviju, gan ASV. Viņa distanci paveica piecās stundās un 50 minūtēs, pusstundu ātrāk nekā viņas tuvākā konkurente no ASV - Aleksandra Hansone. Trešā vieta tika polietei Annai Marijai Szetelai.

Vislielākās gaviles šogad atskanēja, finišējot francūzim Bruno Lugsam. Pirms pieciem gadiem viņam diagnosticēja multiplo sklerozi, bet tik un tā viņam maratonu izdevās beigt deviņās stundās un 47 minūtēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu