ASV armijas kapteinis Irākā palīdzējis izjaukt Dānijas skolas spridzināšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV armijas kapteinis Irākā Bredlijs Grimms ir palīdzējis izjaukt Dānijas skolas spridzināšanas plānu pēc tam, kad viņš uzzināja svarīgas šā plāna detaļas no dokumentiem, kas bija iegūti no ekstrēmistiem, trešdien paziņoja ASV Aizsardzības ministrija.

Grimms, kurš dien Asadas aviobāzē Anbaras provincē, bija «palīdzējis izstrādāt sistēmu izlūkošanas datu plūsmas paātrināšanai no šejienes (Irākas) uz dažādu valstu galvaspilsētām», sacīja Pentagona preses sekretārs Bagdādē pulkvedis Stīvs Vorens.

Grimms ieguva «darbībai izmantojamus izlūkošanas datus» no «atņemtiem dokumentiem», kas bija piederējuši ar Dāniju saistītiem ārvalstu kaujiniekiem, sacīja Vorens.

«Breda darbs, iespējams, izglāba Dānijas pilsoņu dzīvības,» teica Vorens, nesniedzot sīkākas spridzināšanas plāna detaļas.

Grimms par savu darbu ir saņēmis Dānijas Aizsardzības medaļu par īpašiem nopelniem.

Dalīšanās ar izlūkošanas datiem sistēmā, kuru viņš palīdzēja izstrādāt, veicināja skolas spridzināšanas plānos aizdomās turētā arestu un mājas apstākļos izgatavotu sprāgstvielu konfiscēšanu.

Dānija ir aktīva dalībniece aptuveni 65 valstu koalīcijā, kas veic operācijas pret «Islāma valsts» kaujiniekiem Irākā un Sīrijā.

Dānijas parlaments otrdien pieņēma plānu, kas paredz piešķirt vairākas kara lidmašīnas F-16, transporta lidmašīnas un 400 militārpersonas, lai paplašinātu šo Dānijas cīņu pret «Islāma valsti».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu