Igaunija pret pilnīgu Dublinas sistēmas maiņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Igaunija vēlas redzēt vien nelielus uzlabojumus Eiropas Savienības (ES) patvēruma meklētāju sistēmā, taču iestājas pret pilnīgu Dublinas sistēmas maiņu, tā Ārlietu ministrijā notikušajā preses konferencē šodien atzina Igaunijas ārlietu ministre Marina Kaljuranda.

Pēc tikšanās ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V), ministre slavēja Jūrmalā notikušo Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Višegrādas grupas valstu ārlietu ministru sanāksmi, norādot, ka tajā daudz runāts par Austrumu partnerību.

Kā izteicās ministre, Austrumu partnerība ir balstīta uz apņemšanos no abām iesaistītajām pusēm, līdz ar to atdeve ir jāsagaida no visiem. Tomēr, kā sacīja Kaljuranda, arī pašām ES valstīm ir jāpilda savas apņemšanās un saistības, lai palīdzētu partnerības valstīm to ceļā uz eirointegrāciju, ja tās paudīs tādu apņemšanos.

Ministre arī atgādināja par ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmi Luksemburgā, kurā nolemts veidot augsta līmeņa ekspertu darba grupu, lai radītu vienotu datu meklēšanas platformu savienības iekšējās drošības uzlabošanai, savukārt par izmaiņām bēgļu uzņemšanas mehānismos lēmumi pieņemti netika.

Viņa skaidroja, ka Igaunija atbalsta atsevišķu izmaiņu veikšanu patvēruma meklētāju sistēmā, taču nevēlas mainīt pamata Dublinas sistēmu. Ministre skaidroja, ka pašlaik īpaši nozīmīgi ir uzturēt Šengenas zonu aktīvu, lai nodrošinātu brīvu cilvēku un preču kustību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu