Venecuēla ievieš divu dienu darba nedēļu valsts darbiniekiem energokrīzes dēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlas valsts sektora darbiniekiem būs jāstrādā tikai pirmdienās un otrdienās, lai taupītu elektroenerģiju valstī pastāvošās energokrīzes apstākļos, paziņoja prezidents Nikolass Maduro. Valsts sektorā strādājošo darba laiks šādi tiek samazināts uz vismaz divām nedēļām.

Maduro sacīja, ka ūdens līmenis aiz valstī lielākā hidroelektrostacijas (HES) aizsprosta ir krities gandrīz līdz zemākajam līmenim, kas spēj nodrošināt HES darbību, un tas noticis sausuma dēļ. Eksperti gan uzskata, ka ir vainojams arī plānošanas un tehniskā apkopes trūkums.

Venecuēlas sociālistu valdība šomēnes noteica, ka trim miljoniem valsts sektora darbinieku brīvas būs arī piektdienas. Pirmdien tika nolemts, ka elektrība visā valstī katru dienu tiks izslēgta uz četrām stundām.

Valdība tagad attiecina piektdienu kā brīvdienu arī uz pamatskolu skolotājiem, tomēr valsts slimnīcu un lielveikalu darbiniekiem, domājams, šajā dienā būs jāstrādā.

Venecuēlas iedzīvotāji gandrīz nespēja noticēt ziņai, ka vairums valsts sektora darbinieku strādās tikai divas dienas nedēļā, sevišķi ņemot vērā to, ka šīs papildu brīvdienas būs apmaksātas.

Elektroenerģijas piegādes pārtraukumi ir kļuvuši par hronisku problēmu naftas ieguvējvalstij Venecuēlai. Iepriekšējais prezidents sociālists Ugo Čavess 2010.gadā solīja atrisināt šo problēmu, bet panākumi šajā jomā ir mazi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu