Kruss izraugās bijušo «Hewlett-Packard» bosu Fjorinu par viceprezidenta kandidāti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pretendents uz izvirzīšanu par ASV prezidenta vēlēšanu kandidātu no Republikāņu partijas Teds Kruss trešdien paziņoja, ka izraugās par savu partneri viceprezidenta amatam bijušo kompānijas «Hewlett-Packard» vadītāju Kārliju Fjorinu.

Ultrakonservatīvais senators no Teksasas štata Kruss nāca klajā ar pārsteidzošo paziņojumu dienu pēc tam, kad vadošais republikāņu pretendents uz izvirzīšanu prezidenta vēlēšanām miljardieris Donalds Tramps uzvarēja priekšvēlēšanās piecos ASV ziemeļaustrumu štatos.

Kruss izraudzījās savu partneri viceprezidenta amatam, lai gan parasti tas tiek darīts pēc priekšvēlēšanu kampaņas.

«Kārlija atkal un atkal ir sadauzījusi stikla griestus,» Kruss paziņoja atbalstītāju pūlim Indianapolē, uzaicinot Fjorinu uz skatuves. Indianapolē notika Krusa mītiņš pirms nākamajām priekšvēlēšanām, kas paredzētas 3.maijā Indianas štatā.

61 gadu vecā Fjorina ir bijusi viena no Krusa uzticamākajām atbalstītājām, kopš viņa šogad atteicās no ieceres pretendēt uz izvirzīšanu par prezidenta vēlēšanu kandidāti. Viņa ir aktīvi kritizējusi gan Trampu, gan demokrātu priekšvēlēšanu līderi Hilariju Klintoni.

«Skarbas cīņas mani nemaz neuztrauc. Es esmu gatava viņu (Krusu) atbalstīt un veltīt tam visu, kas man ir, lai atjaunotu mūsu partijas dvēseli, sakautu Donaldu Trampu, sakautu Hilariju Klintoni un atgūtu mūsu valsti,» Fjorina paziņoja Krusa priekšvēlēšanu mītiņā.

Līdz šim uz ASV viceprezidenta amatu no lielajām politiskajām partijām kandidējušas tikai divas sievietes – Džeraldīna Ferraro 1984.gadā un Sāra Peilina 2008.gadā.

Pēc Trampa panākumiem priekšvēlēšanās Krusam ir maz izredžu nodrošināt savu izraudzīšanu par prezidenta vēlēšanu kandidātu no Republikāņu partijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu