Maskavā huligāni uzbrukuši rakstniecei Uļickai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Maskavā ceturtdien agresīvu huligānu bars uzbrucis pazīstamajai krievu rakstniecei Ludmilai Uļickai un citiem cilvēktiesību aizsardzības kustības «Memorial» balvu ceremonijas dalībniekiem, pavēstīja aculiecinieki un organizācijas pārstāvji.

73 gadus vecajai, starptautisku atzinību iemantojušajai rakstniecei huligāni sejā iešķieda briljantzaļo šķīdumu, izkliedza rupjības un antisemītiskus saukļus.

Huligānu bars pie ceremonijas norises vietas - Maskavas Kino nama - tās dalībniekus sagaidīja ar saucieniem «nacionālnodevēji», apmētāja viņus ar olām, aplēja ar briljantzaļo šķīdumu.

«Pie Kino nama, kur šodien tiek apkopoti biedrības «Memorial» konkursa «Cilvēks vēsturē» rezultāti, ārdās ar Georga lentēm apkārušies huligāni. Uļickai iešķieda sejā briljantzaļo šķīdumu. Milicija neko nedara,» sociālajā tīklā «Facebook» ierakstījusi Prezidenta pilsoniskās sabiedrības institūtu attīstības un cilvēktiesību padomes locekle Irina Jasina.

Vienu huligānu policija aizturēja, atsaucoties uz likumsargu pārstāvjiem, vēsta ziņu aģentūra «Interfax».

Viens no redzamākajiem opozīcijas kustības līderiem Aleksejs Navaļnijs tviterī paziņoja, ka arī viņam ceturtdien uzbrukts.

Divi cilvēki gaidīja pie ieejas birojā un tad «uzšķieda kaut kādu kodīgu zilu ķīmisku šķīdumu», pavēstīja Navaļnijs. Šos notikumus viņš raksturoja kā «koordinētu akciju».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu