Protestos Francijā ievainoti 24 policisti, 124 cilvēki aizturēti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijā ceturtdien notikušie protesti pret darba reformām pārauga vardarbībā, kurā ievainoti 24 policisti, tostarp trīs nopietni cietuši, un aizturēti 124 cilvēki, piektdien paziņoja iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

Drošības spēki Parīzē atbildēja ar asaru gāzi, kad jaunieši maskās meta pudeles un bruģakmeņus, nopietni ievainojot trīs policistus. Kaznēvs piebilda, ka tika ievainoti pavisam 24 policisti.

Sadursmes starp policiju un protestētājiem izcēlās ne vien Parīzē, bet arī Nantes, Lionas, Marseļas un Tulūzas pilsētās. Sadursmju laikā Francijā tika aizturēti pavisam 124 cilvēki.

Francijas premjerministrs Manuels Valss stingri nosodīja šīs nekārtības, kurās viņš vainoja «bezatbildīgu mazākumu». «Viņi tiks nodoti tiesai. Atbalsts policijai,» premjers ierakstīja mikroblogu vietnē «Twitter».

Parīzē drošības spēki agrā piektdienas rītā lietoja asaru gāzi un apdullināšanas granātas, lai izklīdinātu simtiem cilvēku, kuri atteicās atstāt Republikas laukumu pēc nakts mītiņa.

Policija pakāpeniski atspieda protestētājus uz tuvākajām ielām un vairākus no viņiem aizturēja. Dažu simtu metru attālumā bija aizdedzināti divi autobusi un divi skūteri.

Sadursmes izcēlās, kad vismaz 170 tūkstoši strādājošo un studentu ceturtdien izgāja Francijas ielās, protestējot pret darba likuma reformām.

Demonstrācijas un streiki, sevišķi aviācijas un sabiedriskā transporta jomās, ir daļa no protestu viļņa, kas sākās pirms diviem mēnešiem un radījis galvassāpes valdībai.

Darba reformas tiek dēvētas par pasākumu hroniska bezdarba samazināšanai, kas sasniedzis ap 10%, bet pretinieki uzskata, ka tās apdraud strādājošo tiesības un padziļina darba nedrošību jauniešiem.

Arodbiedrības un studentu organizācijas plāno tālākus protestus 1.maijā, kā arī nākamajā otrdienā, kad parlamentā sāksies debates par darba likuma projektu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu