Vīrietis pandas kostīmā rada viltus sprādziena draudus ASV telekanālā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīrietis pandas kostīmā pusotru stundu radīja viltus sprādziena draudus telekanālā ASV pilsētā Baltimorā, līdz viņu sašāva policija, kad vīrietis izgāja uz ielas, vēsta ASV ziņu aģentūra UPI.

25 gadus vecais vīrietis ir vienīgais cietušais šajā incidentā. Ir gaidāms, ka viņš atveseļosies no šautajiem ievainojumiem.

Incidenta vaininieks apgalvoja, ka viņam ir spridzeklis. Vēlāk izrādījās, ka viņš bija uzvilcis peldvesti, kurā bija šokolādes tāfelītes un datora mātesplate ar vadiem, kas bija pievienoti detonatoram līdzīgai ierīcei.

Incidents sākās, kad vīrietis pēcpusdienā iegāja telekompānijas FOX-TV meitsabiedrības «Fox 45» ēkas vestibilā.

"Viņš sacīja, ka pie viņa ir spridzeklis un ka viņam ... ir vēsts, kura jāuzklausa,» pastāstīja apsardzes darbinieks Žurels Apostolidis.

Vīrietis gribēja nodot telekanāla ziņu direktoram zibatmiņu, kurā esot informācija par astronomiju, bet apsargs neļāva viņam doties uz ziņu nodaļu. Ziņu direktors atnāca pie šī vīrieša, savukārt Apostolidis piezvanīja policijai un paziņoja darbiniekiem, ka viņiem jāevakuējas no ēkas.

"Viņš runāja ar mani un bija uzvilcis baltu pandas tērpu, ķirurga masku un saulesbrilles,» reportieriem pastāstīja ziņu direktors Maiks Tomko.

"Viņam bija zibatmiņa un viņš sacīja, ka viņam ir informācija, ko vajadzētu pārraidīt ēterā. Viņš salīdzināja to ar informāciju, kas atrodama «Panamas dokumentos. Es pateicu, ka nevaru viņu ielaist un ka zibatmiņa būs jāieslīdina pa spraugu. Viņš to negribēja darīt. Acīmredzot viņš bija izteicis draudus arī agrāk,» stāstīja Tomko.

Vīrietis aizbarikādējās vestibilā, kamēr policijas specvienība mēģināja uzsākt sarunas ar viņu, sacīja Baltimoras policijas preses sekretārs T.Dž.Smits.

Vīrietis vēlāk iznāca no telekanāla ēkas un gāja pa ielu, atsakoties izņemt rokas no kabatām, un policija viņu sašāva vismaz trīs reizes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu