Ziemeļkoreja apsūdz ASV karavīrus provokācijās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja piektdien apsūdzēja ASV karavīrus mēģinājumos provocēt tās bruņotos spēkus pie Dienvidkorejas robežas ar «riebīgām» darbībām un Dienvidkorejas karavīru mudināšanā tēmēt uz Ziemeļkoreju.

Ziemeļkorejas armijas paziņojumā amerikāņu karavīri tika brīdināti izbeigt «huligānismu» Panmundžomas ciemā uz abu Korejas valstu robežas, citādi viņi sagaidīs «suņa nāvi jebkurā laikā un jebkurā vietā».

«[ASV] karavīri kūdīja pilnībā bruņotos Dienvidkorejas marionešu armijas militāros policistus izdarīt tādas bīstamas provokācijas kā tēmēšana» uz Ziemeļkorejas armiju, teikts paziņojumā, kuru pārraidīja Ziemeļkorejas oficiozs Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA). Šīs provokācijas notikušas pagājušajā nedēļā.

Paziņojumā arī teikts, ka ASV karavīri rādījuši ar pirkstiem uz Ziemeļkorejas karavīriem, radot dīvainus trokšņus un «riebīgi» saviebjot seju.

Ziemeļkoreja reizēm apsūdz Dienvidkorejas un ASV karavīrus tās karavīru provocēšanā pie robežas, bet arī otra puse izsaka šādas apsūdzības Ziemeļkorejai. Pēc Ziemeļkorejas pirmā kodolizmēģinājuma 2006.gadā ASV apsūdzēja Ziemeļkorejas karavīrus spļaušanā pār robežas demarkācijas līniju, rīkles pārgriešanas žestu un vidējā pirksta demonstrēšanā.

Dienvidkorejā ir dislocēti apmēram 28 tūkstoši ASV karavīru, lai atturētu Ziemeļkoreju no potenciālas agresijas. Korejas karš, kas ilga no 1950. līdz 1953.gadam, ir beidzies ar Panmundžomā parakstītu pamieru, nevis miera līgumu.

Panmundžoma atrodas četrus kilometrus platā demilitarizētā zonā, kura atdala abas Korejas pussalas valstis.

Tūristus, kas apmeklē Panmundžomu no dienvidu puses, gidi bieži brīdina atturēties no žestiem, kuri varētu sadusmot Ziemeļkorejas karavīrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu