Kalifornijā izceļas vardarbīgi protesti pret Trampu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vadošā republikāņu prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa atbalstītāju mītiņa laikā Kalifornijas štatā izcēlušies vardarbīgi pret šo politiķi vērsti protesti, kuros 20 cilvēki tikuši aizturēti.

Kostamesas pilsētā Orindžas grāfistē vairāki simti protestētāju iesaistījās sadursmēs ar policiju ārpus amfiteātra, kur notika Trampa kampaņas pasākums, vēstīja laikraksts «Los Angelos Times».

Protestētāji apmētāja garām braucošos transportlīdzekļus ar akmeņiem, izdemolēja automašīnas un vismaz vienai policijas automašīnai izsita stiklus.

Laikraksts «The Times» vēstīja, ka demonstranti, no kuriem daži vicināja ASV un Meksikas karogus, esot centušies bloķēt vienu automaģistrāli.

Orindžas apgabala policija mikroblogu vietnē «Twitter» paziņoja, ka protesti ir beigušies.

«Kostamesas policijas departaments aizturējis apmēram 20 cilvēkus. Nopietnu ievainojumu nav,» pavēstīja policija.

Priekšvēlēšanas Kalifornijas štatā notiks 7.jūnijā, kad noslēdzas republikāņu cīņa par partijas nomināciju novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām. Uzvara šajā štatā Trampam ir būtiska, lai nodrošinātu nepieciešamo delegātu skaitu republikāņu nominācijas iegūšanai.

Šobrīd saskaņā ar britu sabiedriskās raidorganizācijas BBC aplēsēm Tramps sev jau nodrošinājis 950 delegātus un viņam atlicis vēl izcīnīt 287 delegātu balsis.

Savukārt Demokrātu partijas ietvaros bijusī pirmā lēdija Hilarija Klintone jau nodrošinājusi 2141 no demokrātu konventā nepieciešamajām 2383 delegātu balsīm. 519 no tiem ir tā dēvētie superdelegāti, partijas vēlētās amatpersonas, kuras konventā var balsot pēc saviem ieskatiem.

Viņai līdz kārotajai finiša atzīmei atlicis piesaistīt vairs tikai 242 delegātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu