Polija arī šogad nelaidīs «Nakts vilkus» savā teritorijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS

Polijas vēstniecība Maskavā piektdien paziņojusi, ka Varšava arī šogad nelaidīs pāri savai robežai Krievijas motociklistu bandas «Nakts vilki» dalībniekus, kas par godu tā sauktajai Uzvaras dienai atkal plāno doties braucienā no Maskavas uz Berlīni, vēsta Polijas Radio.

Par to paziņoja vēstniecības preses sekretārs Bartošs Cihockis.

Tikmēr piektdien no Maskavas ceļā jau devusies grupa «Nakts vilku», kas gatavojas šķērsot Baltkrievijas, Polijas, Slovākijas, Čehijas un Austrijas teritoriju, lai 9.maijā nokļūtu Berlīnē.

Bandas vadonis Aleksandrs Zaldostanovs apgalvo, ka ar savu braucienu motociklisti vēlas izrādīt godu Otrajā pasaules karā kritušajiem padomju karavīriem. Viņš piebildis, ka vēlas, lai šādi braucieni kļūtu par ikgadēju tradīciju. Vienlaikus viņš noliedza, ka šī akcija būtu saistīta ar Kremļa propagandu.

Jau pērn Polijas varasiestādes atteicās «Nakts vilkus» laist caur savu teritoriju.

Zaldostanovs izteicās, ka gadījumā, ja arī šoreiz bandai tiks liegts šķērsot Polijas robežu, motociklisti tāpat kā pagājušajā gadā uz Berlīni došoties pa citu maršrutu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu