Irānas parlamenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējuši reformisti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irānā piektdien notikušajā parlamenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējuši ar prezidentu Hasanu Ruhani saistītie reformisti un mērenie politiķi, liecina neoficiālie rezultāti.

Vēlēšanās tika sadalīti 68 deputātu mandāti vēlēšanu apgabalos, kuros pirmajā kārtā nevienam kandidātam neizdevās saņemt likumā paredzēto 25% vēlētāju atbalstu. Kopā Irānas parlamentā ir 290 vietas.

Otrajā kārtā 33 vietas ieguvusi Ruhani atbalstošā koalīcija «Cerību sarakts», bet 21 vietu ieguvuši konservatīvie, vēsta ziņu aģentūra «Fars».

Līdz ar to reformistiem 290 vietu parlamentā būs vismaz 128 vietas, kas ir nedaudz par maz vairākuma nodrošināšanai, taču tomēr tas ir vairāk par konservatīvo 124 vietām. Pārējie mandāti tikuši neatkarīgajiem.

Tā ir pirmā reize kopš 2004.gada, kad konservatīvie zaudējuši vairākumu parlamentā un tas var nest dramatiskas politiskās pārmaiņas Irānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu