Ķīna liedz ASV aviācijas bāzes kuģim iebraukt Honkongā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīna liegusi ASV aviācijas bāzes kuģim «USS John C. Stennis» un to pavadošajiem karakuģiem iebraukt Honkongas ostā, paziņojis Pentagons.

«Mēs nesen tikām informēti, ka lūgums «USS John C. Stennis» un to pavadošajiem kuģiem apmeklēt Honkongu ticis noraidīts,» paziņoja Pentagona preses pārstāvis Bils Urbans. «Mums ir gara vēsture ar veiksmīgām vizītēm Honkongā, ieskaitot pašreizējo «USS Blue Ridge» vizīti, un sagaidām, ka tas turpināsies.»

Tā ir pirmā reize kopš 2014.gada augusta, kad ASV karakuģim liegts iebraukt Honkongas ostā, sacīja Urbans.

Ķīnas Ārlietu ministrija Honkongas laikrakstam «South China Morning Post» pavēstīja, ka lēmumi par ASV karakuģu vizītēm tiek «pieņemti katrā atsevišķā gadījumā, atbilstoši suverenitātes principiem un konkrētiem apstākļiem».

ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters apmeklēja «USS John C. Stennis» 15.aprīlī pie Filipīnu krastiem, kad tas peldēja netālu no strīdīgās teritorijas, uz kurām pretenzijas izteikusi Ķīna.

Pekina pieteikusi pretenzijas uz teju visu Dienvidķīnas jūras teritoriju, neraugoties uz to, ka uz šīs teritorijas daļām pretendē arī Bruneja, Malaizija, Vjetnama, Taivāna un Filipīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu