Svētdien daļēji atvērs Briseles lidostas izlidošanas zāli

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien daļēji tiks atvērta Briseles lidostas izlidošanas zāle, kas cieta divu pašnāvnieku sarīkotos sprādzienos 22.martā, kad tur tika nogalināti 16 cilvēki.

Abi sprādzieni izpostīja zāli, sagrāva ēkas stikla fasādi, iegāza griestus un izpostīja reģistrācijas vietas.

Lidosta pēc sprādzieniem bija pilnībā slēgta 12 dienas, taču pakāpeniski atsāk darbību, taču pilnā apjomā nesāks darboties ātrāk par jūniju.

«Pēc atkalatvēršanas ceremonijas trīs svētdienas pēcpusdienas reisu pasažieri varēs reģistrēties izlidošanas zālē,» teikts lidostas vadības paziņojumā.

No pirmdienas pasažieri varēs lidojumiem reģistrēties 111 vietās izlidošanas zālē un vēl 36 vietās pagaidu būvēs.

Ceļotājiem tiek lūgts ierasties trīs stundas pirms izlidošanas, lai būtu laiks papildu drošības pārbaudēm pie ieejas izlidošanas zālē.

Jau vēstīts, ka teroristi 22.martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 32 cilvēkus un 340 ievainojot. Pastāv liecības, ka šos uzbrukumus sarīkojušie džihādisti bijuši saistīti ar teroristiem, kuri Parīzē 13. un 14.novembrī nogalināja 130 cilvēkus.

Noskaidrots arī, ka trīs teroristi, kuri uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, iepriekš bija zināmi policijai.

Par abiem uzbrukumiem atbildību ir uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu