Protestētāji Bagdādē ielaužas «Zaļajā zonā» un izdemolē parlamentu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūkstošiem protestētāju sestdien ielauzušies Bagdādes spēcīgi nocietinātajā «Zaļajā zonā» un izdemolējuši parlamentu, kad likumdevēji atkal nav apstiprinājuši jauno ministru kabinetu.

Kā ziņo aģentūras AFP reportieris, tūkstošiem sadusmotu protestētāju iekļuvuši zonā, kurā atrodas Irākas valdības iestādes un vairākas ārvalstu vēstniecības, un daļa no viņiem sākusi demolēt parlamenta ēku.

Demolētāji ielauzās vairākās ēkas daļās, kamēr citi protestētāji skandēja «mierīgi, mierīgi» un mēģināja novērst demolēšanu.

Protests ārpus «Zaļās zonas», kļuva nekontrolējams, kad parlaments atkal nespēja savākt kvorumu un apstiprināt jauno valdību.

«Jūs šeit nepaliksiet! Šī ir jūsu pēdējā diena Zaļajā zonā!» sauca viens protestētājs, kad tūkstošiem cilvēku ielauzās rajonā.

Protestētāji pārvilka pāri dzeloņdrātis ceļam uz vienu no izejām no «Zaļās zonas», liedzot dažiem pārbiedētajiem deputātiem izbēgt no haosa.

Protestētāji arī uzbruka un sadauzīja vairākas automašīnas, kuras, viņuprāt, piederēja deputātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu