Stambula gatavojas iespējamiem protestiem 1.maija svētkos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stambulā tiek veikta plaša drošības operācija, gatavojoties 1.maija svētku atzīmēšanai, kuros regulāri notiek sadursmes starp protestētājiem un policiju.

Kā teikts sestdien izplatītajā Stambulas gubernatora biroja paziņojumā, «pilsoņu drošības garantēšanai» pilsētā svētdien strādās 24 500 policistu.

Tiks pilnībā slēgta metro stacija Taksima laukumā un izejai tiks slēgta metro stacija galvenajā iepirkšanās ielā.

Tiks slēgtas arī vairākas ielas, it īpaši Taksima laukuma tuvumā, kur jau uzstādītas metāla barjeras un redzami desmitiem policistu.

Valdība arī šogad aizliegusi rīkot demonstrācijas un protestus Taksima laukumā, kur 1977.gadā 1.maija demonstrācijā protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem gāja bojā 34 cilvēki.

Pēc tam valdība aizliedza rīkot Darba svētku demonstrācijas laukumā līdz 2010.gadam. 2013.gadā aizliegums atkal tika atjaunots. Pāris mēnešus vēlāk Stambulu un visu Turciju satricināja plaši protesti pret valdību, kurus ievadīja vides aizstāvju akcijas Stambulas Taksima laukumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu