Kerijs pieprasa Asadam pārtraukt uzlidojumus Alepo

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Shcherbak / TASS

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs sestdien pieprasījis Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam pārtraukt uzlidojumus nemiernieku kontrolētām teritorijām Alepo pilsētā, tādā veidā cenšoties atjaunot pamieru.

Sīrijā 27.februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā «Islāma valsts» un «Al Nusra».

Savukārt šonedēļ Maskava un Vašingtona vienojās par vienojušās par klusuma režīmu Sīrijā no piektdienas pusnakts. Vienošanās attiecas uz teritorijām Latākijas provincē un Damaskas priekšpilsētās, tomēr Alepo tajā nav iekļauta.

Kerijs arī noraidīja Damaskas un Maskavas paziņojumus, ka gaisa triecieni ir vērsti pret «Al Nusra», uzsverot, ka Sīrija tos galvenokārt vērš pret mierīgajiem iedzīvotājiem un grupējumiem, uz kuriem attiecas 27.februārī noslēgtā pamiera nosacījumi.

Kerijam svētdien Ženēvā ir paredzētas sarunas ar ANO īpašo Sūtni Sīrija Stafanu de Misturu un Jordānijas un Saūda Arābijas ārlietu ministriem.

Tiek lēsts, ka Alepo joprojām atrodas ap 250 000 cilvēku.

Alepo pirms kara bija Sīrijas komerciālais centrs, bet tagad tās austrumu daļu kontrolē nemiernieki, bet rietumu daļu - Asada spēki.

Bruņotais konflikts Sīrijā sākās 2011.gadā. Piecu gadu laikā tas ir pāraudzis pilsoņu karā, kur savā starpā cīnās ne tikai režīma un opozīcijas spēki, bet arī dažādi grupējumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu