Lai taupītu elektrību, Venecuēlā pulksteņa rādītājus pagriež uz priekšu par 30 minūtēm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekonomiskās krīzes skartās Venecuēlas iedzīvotāji svētdien zaudēja 30 minūtes miega, jo, pēc prezidenta Nikolasa Maduro rīkojama, pulksteņu rādītāji tika pagriezti uz priekšu par pusstundu, lai tādā veidā ietaupītu elektroenerģiju.

Plkst. 2.30 pēc vietējā laika pulksteņu rādītāji Venecuēlā tika pagriezti par 30 minūtēm uz priekšu. Par šo pasākumu tika paziņots aprīļa vidū, valdībai cenšoties mazināt elektroenerģijas trūkumu.

Bijušais venecuēlas prezidents Ugo Čaves 2007.gadā bija uzdevis elektrības taupīšanas nolūkos pulksteni pagriezt 30 minūtes atpakaļ.

Maduro sociālistu valdība arī nolēma ik uz brīdi atslēgt elektroapgādi, samazināt sabiedriskajā sektorā strādājošo darba nedēļu uz divām dienām nedēļā, kā arī atcelt skolu darbību piektdienās.

Prezidents ir vainojis klimatisko parādību «El Ninjo» pie tā, ka valstī ir piedzīvots lielākais sausums pēdējo 40 gadu laikā, kas ir negatīvi ietekmējis Venecuēlas hidroelektrostacijās saražotās elektrības apjomu.

Elektroenerģijas piegādes pārtraukumi ir kļuvuši par hronisku problēmu naftas ieguvējvalstij Venecuēlai

Venecuēlas centriski labējā opozīcija vēlas panākt Maduro aiziešanu no prezidenta amata, vainojot viņu ekonomiskajā krīzē. Venecuēlas ekonomika ir sarukusi līdz ar naftas cenām. Iedzīvotājiem trūkst tādu pirmās nepieciešamības preču kā tualetes papīrs un cepamā eļļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu