EK vēlas bezvīzu režīmu ar Turciju saistīt ar migrācijas vienošanās pildīšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisija (EK) plāno rosināt, lai Eiropas Savienības (ES) bezvīzu režīms ar Turciju būtu atkarīgs no Ankaras un ES vienošanās nelegālās imigrācijas ierobežošanai pildīšanas, norādīts EK piedāvājuma projektā, kas nonācis aģentūras DPA rīcībā.

Projektā pausts, ka bezvīzu režīmu var arī apturēt «jebkurā laikā, ja nosacījumi netiek pildīti», pavēstīja informācijas avots EK.

EK trešdien ziņos par Turcijas progresu, pildot 72 bloka nosacījumus, lai varētu ieviest bezvīzu režīmu. Sagaidāms, ka EK rekomendēs bezvīzu režīma ieviešanu, ja uzskatīs, ka nosacījumi ir izpildīti.

Pirms trim nedēļām no Grieķijas atpakaļ uz Turciju divās grupās tika nosūtīti 325 imigranti, pārsvarā no Afganistānas un Pakistānas, bet arī no Bangladešas, Mjanmas, Irānas un Jordānijas.

Otrdien atpakaļ tika nosūtīti vēl 49 nelegālie imigranti.

Atbilstoši līgumam, kas noslēgts starp ES un Turciju, Ankara apņēmusies uzņemt atpakaļ visus nelegālos imigrantus, kas nav pieprasījuši patvērumu vai kuru patvēruma pieprasījumi ir noraidīti. Par katru Turcijas atpakaļ uzņemto nelegālo imigrantu no Sīrijas ES solījusi uzņemt vienu sīriešu bēgli no Turcijas nometnēm.

Abu pušu vienošanās ir palīdzējusi ievērojami samazināt Grieķijā nokļuvušo nelegālo imigrantu skaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu