CIP šefs par efektīvu soli uzskata «Islāma valsts» līdera nāvi

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējuma «Islāma valsts» līdera Abu Bakra al Bagdadi neitralizēšana būtu efektīvs solis ceļā uz grupējuma iznīcināšanu, intervijā amerikāņu raidorganizācijai svētdien NBC atzina ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) priekšnieks Džons Brenans.

«Ja mums izdotos neitralizēt al Bagdadi, es uzskatu, tas būtu pamatīgs trieciens šai organizācijai,» sacīja izlūkdienesta vadītājs.

«Viņš ir svarīgs, un mēs iznīcināsim «Islāma valsti», par to man šaubu nav. Mums ir jāneitralizē šīs organizācijas līderi, kas iedvesmo visus šos šaušalīgos uzbrukumus,» viņš paskaidroja.

Sunnītu ekstrēmistu grupējumu viņš raksturoja kā principiāli jaunu fenomenu, kas ilgu laiku radīs problēmas CIP.

«Šī jaunā parādība mums būs izaicinājums vēl daudzus gadus,» Brenana teikto citē ziņu aģentūra «Reuters». «Tā nav organizācija, bet parādība. Mēs to redzam ne tikai Sīrijā un Irākā, mēs to redzam Lībijā, Nigērijā, citās valstīs,» sacīja Brenans.

«Islāma valsts» uzņēmusies atbildību par 13.novembrī Parīzē notikušo slaktiņu, kurā tika noslepkavoti 130 cilvēki, kā arī Briseles 22.marta teroraktiem, kuros tika nogalināti 35 cilvēki.

Teritorijās, kas atrodas «Islāma valsts» kontrolē Sīrijā un Irākā, grupējums cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājis tur «kalifātu» un pastrādājis neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

«Islāma valsts» rindās Sīrijā un Irākā karo 20 000 ārzemnieku, arī 3400 rietumvalstu pārstāvji, februārī, atsaucoties uz ASV izlūkdienestu amatpersonu datiem, ziņoja Savienoto Valstu mediji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu