Spānijas salas Ivisas kūrortā var aizliegt dzert sabiedriskās vietās – pat ūdeni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vienā no Spānijas Vidusjūras salas Ivisas kūrortiem tūristiem šovasar var draudēt dehidrācija vai naudassods, jo ir paredzēts pieņemt noteikumus, kas aizliedz dzert sabiedriskās vietās jebkādus šķidrumus – pat ūdeni, vēsta interneta ziņu portāls «The Local».

Šādu noteikumu pieņemšana tiek apsvērta Ivisas rietumu piekrastes pilsētā Santantoni (Sanantonio), vēršoties pret to, ka tūristi pārmērīgi lieto alkoholu, ar ko šis kūrorts kļuvis bēdīgi slavens.

Noteikumi, kuru projekts iesniegts pilsētas domei, bet kas vēl nav apstiprināti, paredz 750 eiro naudassodu tūristiem par šā aizlieguma pārkāpšanu, pat ja viņi pieķerti dzerot no kafijas krūzītes vai ūdens pudeles.

«Ņemot vērā to, cik grūti policijai ir atšķirt, vai tiek patērēts alkohols vai bezalkoholisks dzēriens, ir nepieciešams pieņemt pilnīgu aizliegumu,» paskaidroja domes deputāte Aida Alkarasa.

«Acīmredzot cilvēkiem būs atļauts patērēt dzērienus uz bāru terasēm, bet viņi nedrīkstēs tos dzert ārpus telpām,» sacīja deputāte.

Santantoni ir ieguvusi ballīšu vietas reputāciju starp gados jauniem atpūtniekiem, sevišķi britiem.

Pērnā gada vasarā Lielbritānijas policisti tika nosūtīti patrulēt šajā kūrortā un Maljorkas salas Magalufas pilsētā, lai mēģinātu atturēt britus no sliktas uzvedības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu