No Parīzes nelegālo imigrantu telšu pilsētiņas evakuē vairāk nekā 1000 cilvēku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas policija pirmdien Parīzes ziemeļdaļā no nelegālo imigrantu patvarīgi izveidotās telšu pilsētiņas evakuējusi vairāk nekā 1000 cilvēku. Trīs mēnešu laikā tā ir jau trešā reize, kad šī nometne tiek evakuēta.

Īsi pēc plkst.6 cilvēki, kas mitinājās teltīs zem metro līnijas pārvada pie stacijas «Staļingrada», sāka kāpt autobusos, kas viņus nogādāja tālāk uz imigrantu uzņemšanas centriem.

Evakuācija pamatā notikusi bez incidentiem, apliecināja varasiestādes.

Kaut arī iepriekšējā vakarā nometnē tika saskaitīti aptuveni 500 cilvēku, pirmdien pārvietošanai uz uzņemšanas centriem bija sapulcējušies 1350 cilvēki, kas varētu nozīmēt, ka ieradušies bija arī imigranti no citiem Parīzes rajoniem.

Foto: AFP/LETA

Imigrantu - pārsvarā sudāniešu un afgāņu - pārvietošanas operācijā bija iesaistīti aptuveni 150 policisti.

Sagaidāms, ka nelegālie imigranti pieprasīs patvērumu, sacīja Ildefransas reģiona prefekts Žans Fransuā Karenko.

«Tie, kas nepieprasa patvērumu vai uzvedas slikti, tiks izraidīti,» viņš sacīja. «Francija nav vieta nekārtībai un haosam.»

2015.gadā Francijā patvērumu pieprasīja teju 80 000 cilvēku.

Lielākajā Francijas nelegālo imigrantu nometnē - Kalē «Džungļos» - šobrīd mitinās ap 5000 cilvēku, liecina labdarības organizācijas. Varasiestādes gan uzskata, ka šis skaitlis ir stipri pārspīlēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu