Izlūkdienesti Vācijā uzrauga 90 mošejas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas iekšzemes izlūkdienests uzrauga apmēram 90 mošeju darbību, pirmdien paziņojis dienesta priekšnieks Hanss Georgs Māsens.

«Mēs esam nobažījušies par to, ka Vācijā ir daudz islāmistu organizāciju, kuras mums arī ir jāuzrauga,» Vācijas Federālā konstitūcijas aizsardzības biroja (BfV) vadītājs norādīja intervijā sabiedriskajai raidorganizācijai ARD.

Viņš atklāja, ka BfV lielākoties koncentrējas uz mošejām, kurās tiek lietota arābu valoda un kuru apmeklētāji tiek kūdīti piedalīties džihādā.

Māsens arī kritizēja Vācijas Augstākās tiesas lēmumu, ka 2009.gadā ieviestā pretterorisma likuma atsevišķi aspekti pārkāpj indivīda tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību un ir jāgroza.

BfV priekšnieks paziņoja, ka tiesa ir ignorējusi jaunās briesmas, kuras rada kaujinieku grupas, uzsverot, ka džihādistu grupējums «Islāma valsts» vēlas sarīkot uzbrukumus arī Vācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu