Amatpersonas centušās izdzēst vārdu «izvarošana» no policijas ziņojuma par Jaungada nakts uzbrukumiem Ķelnē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas amatpersonas pēc Jaungada nakts uzbrukumiem sievietēm Ķelnē likušas izdzēst vārdu «izvarošana» no policijas ziņojuma, izmeklēšanas komitejai paziņojis kāds Ķelnes policists.

Viņš sacīja, ka amatpersona no Ziemeļreinas-Vestfālenes Iekšlietu ministrijas piezvanījusi par policijas iekšējo ziņojumu, kurā minēta apsūdzība izvarošanā.

«Tā nav izvarošana. Tieciet no tā vaļā. Izdzēsiet ziņojumu,» sacījusi ministrijas amatpersona.

Kad policists sūdzējies par ministrijas amatpersonas dusmīgo toni, amatpersona atbildējusi, ka «tie ir ministrijas rīkojumi».

52 gadus vecais inspektors norādīja, ka iepriekš savā karjerā neko tādu nebija pieredzējis, bet piebilda, ka, viņaprāt, ministrija nav mēģinājusi neko piesegt. Iespējams, ministrijas amatpersonām vienkārši trūka izpratnes par to, kas noticis, viņš pieļāva.

Pēc 31.decembra nakts Ķelnes policijā tika iesniegti vairāk nekā 1100 ziņojumi par dažādiem noziegumiem, un vairumā gadījumu vainīgie tika raksturoti kā Ziemeļāfrikas izcelsmes imigranti.

Vairāk nekā 480 ziņojumi ir par seksuāla rakstura uzbrukumiem, sākot no uzmākšanās un beidzot ar izvarošanu.

Uzbrukumi šokēja visu valsti un palielināja sabiedrības bažas par imigrantu milzīgā pieplūduma sekām, kā arī raisīja jautājumus, vai policija un mediji tīšuprāt centušies noklusēt notikušo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu