Austrijā pērn ievērojami pieaudzis labējo ekstrēmistu noziegumu skaits

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrijā pērn par vairāk nekā 50% ir pieaudzis ksenofobisku un rasistisku noziegumu skaits, kurus izdarījuši galēji labējiem uzskatiem simpatizējoši cilvēki, un tie lielākoties bijuši vērsti pret musulmaņiem, ebrejiem un citām minoritātēm, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Iekšlietu ministrijas pirmdien publicētā pārskatā teikts, ka 2015.gadā ir reģistrēti 1156 šādi noziegumi salīdzinājumā ar 750 šādiem noziegumiem 2014.gadā, tātad to skaits pieaudzis par apmēram 54%.

Pārskatā arī teikts, ka 2015.gadā 259 cilvēki devušies vai mēģinājuši doties no Austrijas uz Sīriju vai Irāku, lai cīnītos islāma ekstrēmistu pusē. Līdz 2015.gadam Austrijā no Sīrijas vai Irākas atgriezušies 75 islāmistu kaujinieki, bet vēl 43 kaujinieki no Austrijas tiek uzskatīti par kritušiem šajā reģionā.

Iekšlietu ministrijas pārskatā arī teikts, ka kreiso ekstrēmistu izdarīto noziegumu skaits Austrijā samazinājies - no 371 šāda nozieguma 2014.gadā līdz 186 pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu