Tramps: «Zināmā brīdī» ir jāšauj uz Krievijas lidmašīnām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vadošais ASV republikāņu Baltā nama nominācijas pretendents Ņujorkas miljardieris Donalds Tramps pirmdien pauda pārliecību, ka «zināmā brīdī» būtu jāšauj uz Krievijas kara lidmašīnām, kas veic bīstamus manevrus ASV kara lidmašīnu tuvumā.

Šādu spriedumu Tramps pauda, komentējot piektdien notikušo incidentu debesīs virs Baltijas jūras, kad Krievijas kara lidmašīna «Su-27» veica bīstamu manevru tikai 30 metru attālumā no ASV lidmašīnas.

«Būtu tikai normāli, ja [ASV prezidents Baraks] Obama piezvanītu [Krievijas prezidentam Vladimiram] Putinam un teiktu: «Paklausies, izdari mums pakalpojumu, nedari tā, dabū rokā to maniaku, vienkārši izbeidz.» Bet mums nav tāda prezidenta. Viņš kaut kur laukā spēlē golfu vai dara kaut ko tamlīdzīgu,» sacīja Tramps.

«Es uzskatu, ka zināmā brīdī kaut kas ir jādara, to nevar tā paciest. Tas nav pareizi. Tas ir pretēji visam, ziniet, ja jūs runājat par Ženēvas konvenciju, ir jābūt kaut kam, kas ir pret to. Tā nedrīkst rīkoties. To sauc par izsmiešanu,» intervijā Indianas štata radio sacīja republikāņu kandidāts.

«Bet ir jāsāk ar diplomātiju, un tam būtu jāsākas ar žiglu telefona zvanu Putinam, vai jums tā nešķiet,» vaicāja Tramps.

«Un, ja tas nestrādā, es nezinu, ziniet, kad tas stulbenis nāk jums virsū, jums ir jāšauj. Es uzskatu, ir jāšauj. Un tas ir apkaunojums. Tas ir apkaunojums. Tas ir pilnīgs cieņas trūkums pret mūsu valsti, un tas ir pilnīgs cieņas trūkums pret Obamu. Kuru, kā jūs zināt, viņš neciena,» rezumēja Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu