Obama: Cerams, bin Ladens saprata, ka amerikāņi nav aizmirsuši 11.septembri

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

ASV prezidents Baraks Obama paudis cerību, ka starptautiskā teroristu organizāciju tīkla «Al Qaeda» līderis Osama bin Ladens, kurš pirms pieciem gadiem tika nogalināts Pakistānā ASV specvienības operācijas gaitā, savas dzīves pēdējos brīžos saprata, ka amerikāņi nav aizmirsuši 2001.gada 11.septembra teroraktus.

Telekanāla CNN pirmdien pārraidītajā intervijā Obama pieminēja noslēgumu ilgajiem centieniem sadzīt pēdas Saūda Arābijā dzimušajam «Al Qaeda» līderim. Daudzi šo notikumu uzskata par vienu no Obamas prezidentūras lielākajiem sasniegumiem.

ASV īpašo uzdevumu vienības karavīri nogalināja bin Ladenu Pakistānā 2011.gada 2.maijā.

«Cerams, tobrīd viņš saprata, ka Amerikas tauta nav aizmirsusi tos aptuveni 3000 cilvēku, kurus viņš noslepkavoja,» sacīja Obama.

«Al Qaeda» varenība, Obamas prezidentūrai tuvojoties noslēgumam, ir būtiski sarukusi, lielā mērā arī pateicoties bezpilota lidmašīnu triecieniem, turklāt to jau ir sācis aizēnot džihādistu grupējums «Islāma valsts», kas sākotnēji darbojās kā «Al Qaeda» atzars.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu