Austrālijas ministrs: Imigrantu pašaizdedzināšanās gadījumos vainojami aktīvisti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Nelegālo imigrantu pašaizdedzināšanās gadījumos Austrālijas administrētajā aizturēšanas centrā Nauru salā vainojami imigrantu tiesību aizstāvēšanas aktīvisti, otrdien paziņoja Austrālijas imigrācijas ministrs Pīters Datons.

Atbalstītāji un aizstāvji Austrālijā mudina nelegālos imigrantus «izturēties zināmā veidā», žurnālistiem Kanberā norādīja ministrs, vienlaikus uzsverot - nelegālo imigrantu sevis tīšas kropļošanas dēļ netiks mainīta valdības politika un nelegālie imigranti arī turpmāk nevarēs ieceļot Austrālijā.

Pēdējo dienu laikā Nauru aizturēšanas centrā bijuši divi gadījumi, kad nelegālie imigranti paši sevi aizdedzina.

Kāda 21 gadu veca somāliete, kas pati sev pielaida uguni, guvusi smagas traumas, savukārt kāds 23 gadus vecs irānis, kurš arī sevi aizdedzinājis, rezultātā zaudējis dzīvību.

Austrālija aiztur visus imigrantus, kas valstī mēģina iekļūt nelegāli pa jūras ceļu, nosūta viņus atpakaļ vai arī nogādā aizturēšanas centros Papua-Jaungvinejā un Nauru, kur tiek izskatīti viņu lūgumi par patvēruma piešķiršanu.

Aizstāvji, kas atbalsta Nauru centrā mītošos 1200 nelegālos imigrantus, dod veltas cerības, ka valdība varētu ļaut viņiem ieceļot Austrālijā, kā arī sekmē spriedzes vairošanos nelegālo imigrantu vidū, sacīja ministrs.

«Es esmu iepriekš paudis savu neapmierinātību un dusmas saistībā ar tiem aizstāvjiem un citiem, kas kontaktējas ar reģionālajos iesniegumu izskatīšanas centros turētajiem un kas iedrošina šos cilvēkus uzvesties zināmā veidā, cerot, ka spiediena dēļ, kas tiek vērsts pret Austrālijas valdību, tiks mainīta mūsu politika attiecībā uz robežu aizsardzības pasākumiem,» norādīja Datons.

«Viņi var iebilst pret valdības politiku un atbalstīt atvērtu robežu ideju, bet tas nemainīs šīs valdības politiku, un nekādi soļi, kurus sper advokāti vai reģionālajos lietu izskatīšanas centros turētie, neliks valdībai novirzīties no tās kursa,» viņš uzsvēra.

Nelegālie imigranti protestē, jo viņi grib nokļūt Austrālijā, nevis tāpēc, ka aizturēšanas centros būtu slikti apstākļi, rezumēja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu